gabriel napisał:
alinu napisał:
---
Jeżeli na 100% pracowników : w tym samym zawodzie i firmie .
- ...70 % będzie pracować za 70nok/t :
- ... a 30% za 170nok/t :
To ile czasu trzeba będzie , twoim zdaniem , by tych 30% , zostało zwolnionych z tej pracy .
Pomyślałaś choć trochę nad takim problemem .
---
A produkty w sklepie nadal tyle samo kosztują , a nawet i więcej .
I z tego bogactwa znowu robi się bieda tylko Norweska Polskich Emigrantów ...!!!
---
To samo Jest w Polsce .
Dzisiaj postawienie/ wybudowanie od zera średniego porównywalnego domu Jednorodzinnego jest Faktycznie tańsze niż 10-lat temu ...!!! .
A tym samym i Pracownicy zarabiają o wiele mniej niż wtedy , a ceny w sklepach nie staniały tylko zdrożały ...
---
Jeszcze czegoś nie rozumiesz ? .
---
JA nie jestem przeciwny , zwiększaniu pracy Polaków W Norge , Jednak niech pracują za taką samą stawkę jak i Ja ...!!! .
---
A nie tak , że przychodzi do Mojej Firmy Franek z Angielskim i Norweskim i proponuje Mojemu Szefowi pracę o 30% mniej na Godzinę , niż Mam Ja Akurat .
---
A żeby było groźniej , to tydzień wcześniej PIŁ ze Mną Wódkę i po koleżeńsku pytał się o warunki pracy w Norge , bo on świeżak i niekumaty ... !!! .
Ale ty kurwa burak i idiota jesteś to szkoda słów. Rozdwojenie jaźni masz czy jaK??
Sam niedawno pisałeś :
gabriel napisał:
NorgeMatrix napisał: moze u krajana zaczynasz robote, a moze na czarno za 90 NOK.
Na marginesie, chlopie z tej twojej wioski do Sandefjord jak sie przejedziesz zimowa pora to tak jakbys rok zycia stracil. Tylko samolot, nie ryzykuj, szkoda zdrowia.
A nawet , gdybym miał pracować na czarno i dostał bym do łapki te 90-Nok. , to razem z NAV , daje to już , ładną kwotę 154Nok /Netto .
---